Lorem Ipsum Nedir?
Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500’lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960’larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

Neden Kullanırız?
Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli ‘buraya metin gelecek, buraya metin gelecek’ yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır. Şu anda birçok masaüstü yayıncılık paketi ve web sayfa düzenleyicisi, varsayılan mıgır metinler olarak Lorem Ipsum kullanmaktadır. Ayrıca arama motorlarında ‘lorem ipsum’ anahtar sözcükleri ile arama yapıldığında henüz tasarım aşamasında olan çok sayıda site listelenir. Yıllar içinde, bazen kazara, bazen bilinçli olarak (örneğin mizah katılarak), çeşitli sürümleri geliştirilmiştir.

Operasyondan Hemen Sonra- İlk Gece:

Operasyondan sonra hastaneden ayrılırken donör bölgenize bandaj uygulanacak ve operasyon sonrası şişlik oluşmasını engellemek için bir alın bandı takıyor olacaksınız.

Ekim yapılan bölgede ve donör bölgede oluşacak minik kabuklanmalar ve hafif kızarıklık 15 gün içerisinde ortadan kalkacaktır.

Operasyondan sonra şişme, kaşıntı ve hafif ağrı hissedebilirsiniz. Bu semptomlar doktorunuzun önereceği buz uygulamaları, yumuşatıcı losyonlar ve gerektiği taktirde hafif semptom giderici ilaçlar ile giderilebilmektedir.

Şişlik: Operasyondan birkaç gün sonra yüzde ve çoğunlukla göz çevresinde nadiren şişlik görülebilir. Bu durumda şişlik olan alana biraz buz koymak en iyi çözümdür. Özel bir ilaç kullanımı gerekmemektedir. Şişlik 5 gün sonra kendiliğinden ortadan kaybolur.

Kaşıntı: Kaşıntı iyileşme belirtisidir ve operasyondan 2-3 gün sonra bu hissi hissetmek tamamen normaldir. Ekim yapılan alanı kaşımayın ve tırnaklamayın. Kaşıntı hissi birkaç gün devam edebilir.

Yanma hissi: Ekim gününden 4 gün sonra özellikle donör bölgede yanma hissi ortaya çıkabilir. Bu durumda, nemlendirici losyonu sadece donör bölgenize günde üç yada dört kez sürmeniz ve emilmesini beklemeniz önerilmektedir.

 

1. Gün

Operasyondan sonraki gün klinikte pansuman ve PRP  veya Laser Tedavisi uygulanmaktadır.

Pansumandan sonra donör bölgedeki bandaj çıkarılmaktadır.

 

3. Gün

Size önerdiğimiz özel losyon ve saç ekimi sonrası şampuan ile tarif edildiği şekilde saç yıkama prosedürüne başlanır. Saç yıkama prosedürü saç derisinin iyileşmesi ve oluşan kabuklanmanın giderilmesine yardımcı olmaktadır.

 

5-7. Gün

Operasyondan sonraki 5-7. Günde ekilen saçlar daha güçlü ve dokunma ile yerinden oynamayacak hale gelmektedir. Ekilen bölgeyi zedelemekten, tırnaklamaktan kaçınmalısınız. Bu dönemde kaşıntı hissedebilirsiniz. Bu normaldir ve iyileşmenin bir işaretidir.

 

15-30. Gün

2-3 hafta içinde görünüşünüz normale dönecek; ekilen ve mevcut saçlar arasındaki fark kaybolacağı için saç ekimiyaptırdığınız anlaşılamayacak bir görünüme kavuşacaksınız.

 

1-3 Ay Arası

Şok dökülme olarak bilinen, ekilen bölgedeki saçların dökülmesi bu dönemde gözlemlenmektedir ve hemen ardından ekilen saçlarınızın büyüme periyodu başlamaktadır.

 

4-5 Ay Arası

4. ayda saç büyüme süreci hızlanmakta ve 6.ay civarı saç ekimi operasyonundan beklenen sonucunun yarısı gözlemlenebilmektedir.

 
 

6-12 Ay Arası

Bu dönemde ekilen saçlar büyümeye devam etmekte ve saç telleri güçlenerek kalınlaşmaktadır.

 
 
 
 

12-18 Ay Arası

18 ay içinde saç ekim operasyonunuzun nihai sonucunu elde etmiş olacaksınız. Artık saçlarınızın çıkma işlemi tamamlanmış ve ekilen saçların %100’unu görüyor olacaksınız.

Daha yoğun, uzun ve güçlü görünümlü saçlara sahip olacaksınız.

Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak için Ön görüşmelerimiz ücretsizdir.

SAFİR FUE TEKNİK

Uygulanacak sedasyon ile saç ekimi öncesi lokal anestezi işlemlerini dahi artık hiç hissetmeyeceksiniz.

Read more

HASTANEDE PLASTİK CERRAH KONTROLÜNDE

Tüm operasyonlarımız plastik cerrah kontrolünde, Covid 19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilmektedir.

Read more

Ruhsatlı Saç Ekim Merkezi

Ruhsatlı Saç Ekim Merkezi’nde Dünya Standartları Üzerinde Hizmet Sunmaktayız.

read more

5 Yıldızlı Konaklama

Dünya’nın en iyi otellerinde , uygun fiyat ve özel transfer hizmetleri ile konaklama imkanı sunmaktayız.

DETAYLAR