Lorem Ipsum Nedir?
Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500’lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960’larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

Neden Kullanırız?
Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli ‘buraya metin gelecek, buraya metin gelecek’ yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır. Şu anda birçok masaüstü yayıncılık paketi ve web sayfa düzenleyicisi, varsayılan mıgır metinler olarak Lorem Ipsum kullanmaktadır. Ayrıca arama motorlarında ‘lorem ipsum’ anahtar sözcükleri ile arama yapıldığında henüz tasarım aşamasında olan çok sayıda site listelenir. Yıllar içinde, bazen kazara, bazen bilinçli olarak (örneğin mizah katılarak), çeşitli sürümleri geliştirilmiştir.

Saç ekimi, ‘saç dökülmesi sorununun kalıcı çözümü’ olarak ifade edilebilir. Saç ekimi operasyonu ise, hastane ortamında yapılan mikro cerrahi bir operasyon olarak tanımlanabilir ve mikro cerrahi operasyon ifadesi ile anlatılmak istenen, saç ekiminde normal bir ameliyattan çok daha az müdahalelerle saç nakli işlemi gerçekleştirilmesidir.

Saç ekim operasyonu, tıbbi olarak erkek tipi saç dökülmesi olarak bilinen androgenetik alopesi yaşayan kişiler için etkili ve kalıcı bir çözümdür ama bunun dışında, yara izleri olanlar ya da çeşitli saç hastalıkları ile saç kaybına uğrayan kişiler de bu operasyonu rahatlıkla yaptırabilir.

FUE Saç Ekimi Operasyonu

Saç ekiminin gelişimi çok eskilere dayansa da dünyada saç ekimi 1990’lı yılların ortalarında günümüzdeki anlamıyla kullanılmaya başlanmıştır. 1990’lı yıllarda FUT yöntemi ile yapılan saç ekimi 2000’li yılların başlarında geliştirilen ve 2005 yılından sonra kullanılmaya başlayan FUE yöntemine yerini bırakmıştır. O tarihlerden bu yana küçük yeniliklerle sürekli gelişme göstermiş ama FUE temel prensipleri değişmemiştir. Günümüzde halen en gelişmiş saç ekimi tekniği olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Saç ekimi operasyonunda en gelişmiş ve en son teknik FUE tekniğidir.

Son dönemlerin en yeni ve modern saç ekimi tekniklerinden olan ve altın standart olarak kabul edilen FUE yöntemi ile saç dökülmesi yaşayan insanlara doğal görünümlü saçlara sahip olma imkanı sunulmaktadır.

Saç ektirme işleminde kullanılan FUE tekniğinin farkı, az iz bırakması ve hızlı iyileşme göstermesidir. FUE yönteminde de kullanılan materyallerin gelişmesine bağlı olarak operasyonun başarısı da artmaktadır. FUE yönteminin birkaç isimle anılan çeşitleri vardır. Bunlar:

  • Klasik FUE (Mikro motorlu)
  • Robotik FUE
  • DHI saç ekim (Choi implanter ile yapılan FUE)
  • Safir FUE (Safir uçla yapılan FUE)

Örneğin Safir uçlarla yapılan FUE saç ekimi yöntemi yüksek sayılarda saç kökünün bir seansta ekilmesine olanak sağlaması açısından önemli bir tekniktir.
Klasik FUE’den farkı ise, çok daha pürüzsüz materyal olan safir maddesiyle açılan kanalların çok daha hızlı iyileşmesi ve daha az iz bırakması olarak söylenebilir.
DHI yöntemi de sıklaştırma hedefli saç ekimlerinde ön plana çıkmaktadır.
Choi iğneleri ile yapılan bu saç ekimi yönteminde doğal ve tatmin edici sonuçlar elde edilebilir.

Soft-FUE : Saç Ekiminde SIFIR Ağrılı Yöntem!

Anestezi uzmanı doktorumuz gözetiminde uygulanacak sedasyon ile saç ekimi öncesi lokal anestezi işlemlerini dahi artık neredeyse hiç hissetmezsiniz.

Bu sayede çok daha konforlu, acısız ağrısız bir saç ekimi deneyimi yaşayacaksınız. Saç ekimi işlemleri zaten çok ağrılı işlemler olmamakla birlikte, iğne korkusu olan hastalarımız için bu yeni yöntem çok daha konforludur. Zaten minimum seviyede hissedilen ağrı, bu yöntemle neredeyse tamamen sıfıra indirilmiş olacaktır.

Sedasyon Nedir?

Sedasyon, kişiye özel olarak ayarlanabilen ve etkisi buna göre ölçeklendirilebilen sedatif ilaçlarla, kişinin tüm refleksleri korunarak, derinliği kontrollü olarak ayarlanan bir çeşit uyku halidir.

Sedasyon Yaptırmak Zorunda Mıyım?

Sedasyon küçük çocuklarda dahi kullanılabilecek seviyede güvenlidir ve daha önce de söylediğimiz gibi saç ekimi işlemini sıfır ağrılı denecek seviyeye getirmektedir. Fakat yine de sedasyon istemeyen hastalarımız için sedasyonsuz saç ekimi uygulamamız da devam etmektedir. Bu noktada tercih tamamen sizindir.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Saç ektirme operasyonlarının tüm yöntemlerinde temel prensipler söz konusudur. Bu prensipler şunlardır:

  1. Saç köklerinin toplanması
  2. Kanalların açılması
  3. Köklerin ekilmesi

Saç Köklerinin Toplanması

Saç köklerinin toplanması aşamasında ciddi bir estetik başarı sağlayan FUE yönteminin karakteristiğidir. FUE yönteminde saçlar silindirik iğnelerle teker teker toplanır. Böylece çok az tahribat ile saç kökleri toplanabilir.

Saç köklerinin büyüklüklerine göre 0,7 mm ila 0,9mm veya saç kökleri hep 3-4-5 saç telinden oluşan biri için 1,0 mm büyüklüğünde iğneler kullanılması da çok önemli bir diğer noktadır. 
Burada kullanılan iğnelerin keskinliği ve her hastaya tek seferlik kullanılıyor olması operasyon başarısını materyal anlamında etkileyen bir diğer unsurdur. 
Yine saçların köklerinin açılarına uygun çıkarılması da köklerin zarar görmesini engelleyecek bir diğer noktadır.
Örneğin aşırı kıvırcık saçları olan birinin u-greft diye adlandırılan, kökü alırken kıvrımlı şekliyle zarar vermeden alan iğneler de mevcuttur. 
Tüm bunlar hastanın durumuna göre operasyon öncesinde doktor tarafından planlanan inceliklerdir.

Kanalların Açılması

Kanalların açılması aşamasında klasik FUE yönteminde eskiden metal (çelik) slitler kullanılırdı. Günümüzde çok daha pürüzsüz ve keskin olan safir bıçaklar kullanılmaktadır. Saç köklerinin açılmasında safir ucların kullanımı ile çok daha kolay doğal saç ekim açısı ve yönü belirlemek mümkün olmaktadır.

Saçların yönü kanal açılırken oluşturulurken saçların deriye göre açısı ise ekim aşamasında dikkat edilecek unsurdur.

Safir uçların kullanılması ile kanalların açılması sonrası daha hızlı iyileşme görülür.

Her hasta için saç köklerinin kalınlıklarına bağlı olarak birkaç farklı uç kullanımı yeterli olur. Yine her uçun sadece bir hasta için kullanılmasına dikkat edilmelidir.

Saçların Ekilmesi

Son aşama olan köklerin ekilmesi aşamasında ise doğru yönlerle açılan kanallara saçların 40-45 derecelik açılarla teker teker yerleştirilmesi işlemidir. Her üç aşamanın da kendine has incelikleri vardır. Tüm bu aşamalarda en önemli incelik tabiki deneyimdir.

Foliküler Ünite Ekstraksiyon aynı zamanda FUE tekniği olarak da bilinen prosedürünün gelişmiş hali olan safir uçla yapılan FUE yöntemi Dr. Serkan Aygın Clinic’te gerçekleştirilmektedir.

FUE Yara izi bırakmadan ve dikiş gerekmeden gerçekleşen bir saç ekim yöntemidir!

Saç Nakli Operasyonunun Temel Bilgileri

  • 20 ila 60 yaş arasındaki kişiler saç ektirebilir.
  • Operasyon olacak kişi operasyon öncesi ve sonrası olarak 3 günlük bir süre ayırması yeterlidir.
  • İhtiyaç duyulan kök miktarına göre değişmekle birlikte, operasyon süresi yaklaşık 6 – 8 saattir.
  • Operasyonun tam donanımlı bir hastane ortamında yapılması, olası bir komplikasyonda hemen müdahale edilmesi açısından gereklidir.
  • Bir doktor ve alanında uzman en az 3 kişilik sağlık personeli ile operasyon gerçekleştirilir.
  • Tam sonuçları almak 6 ay ile 18 ay arasında sürmektedir. Yani saçlar operasyon gününden itibaren 18. aya kadar çıkmaya devam edebilir.
Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak için Ön görüşmelerimiz ücretsizdir.

SAFİR FUE TEKNİK

Uygulanacak sedasyon ile saç ekimi öncesi lokal anestezi işlemlerini dahi artık hiç hissetmeyeceksiniz.

Read more

HASTANEDE PLASTİK CERRAH KONTROLÜNDE

Tüm operasyonlarımız plastik cerrah kontrolünde, Covid 19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilmektedir.

Read more

Ruhsatlı Saç Ekim Merkezi

Ruhsatlı Saç Ekim Merkezi’nde Dünya Standartları Üzerinde Hizmet Sunmaktayız.

read more

5 Yıldızlı Konaklama

Dünya’nın en iyi otellerinde , uygun fiyat ve özel transfer hizmetleri ile konaklama imkanı sunmaktayız.

DETAYLAR