Lorem Ipsum Nedir?
Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500’lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960’larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

Neden Kullanırız?
Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli ‘buraya metin gelecek, buraya metin gelecek’ yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır. Şu anda birçok masaüstü yayıncılık paketi ve web sayfa düzenleyicisi, varsayılan mıgır metinler olarak Lorem Ipsum kullanmaktadır. Ayrıca arama motorlarında ‘lorem ipsum’ anahtar sözcükleri ile arama yapıldığında henüz tasarım aşamasında olan çok sayıda site listelenir. Yıllar içinde, bazen kazara, bazen bilinçli olarak (örneğin mizah katılarak), çeşitli sürümleri geliştirilmiştir.

Teknolojideki ilerlemeyle beraber, saç ekimi tekniklerinde ve saç dökülmesi tedavilerinde her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaktadır. Büyük ölçüde ilerleme kaydederek, minimal invasiv yöntemlerle gerçekleştirilen bir prosedüre dönüşen saç ekimi operasyonları, kullanılan aletlerin de geliştirilmesine paralel olarak bugünkü halini almıştır.

Günümüzde yaygın bir şekilde uygulanılan en modern saç ekim tekniklerinden biri olan FUE yöntemi ile elde edilen doğal sonuçlar, bu başarısını ekim işleminde safir uçlu özel aletler kullanarak bir adım öteye taşımıştır.

Saç Ekiminde SIFIR Ağrılı Yöntem!

Anestezi uzmanı doktorumuz eşliğinde uygulanacak sedasyon ile saç ekimi öncesi lokal anestezi işlemlerini dahi artık hiç hissetmeyeceksiniz. Bu sayede çok daha konforlu, acısız ağrısız bir saç ekimi deneyimi yaşayacaksınız. Saç ekimi işlemleri zaten çok ağrılı işlemler olmamakla birlikte, iğne korkusu olan hastalarımız için bu yeni yöntem çok daha konforludur. Zaten minimum seviyede hissedilen ağrı, bu yöntemle neredeyse tamamen sıfıra indirilmiş olacaktır.

 

Sedasyon Nedir?

Sedasyon, kişiye özel olarak ayarlanabilen ve etkisi buna göre ölçeklendirilebilen sedatif ilaçlarla, kişinin tüm refleksleri korunarak, derinliği kontrollü olarak ayarlanan bir çeşit uyku halidir.

Sedasyon Yaptırmak Zorunda Mıyım?

Sedasyon küçük çocuklarda dahi kullanılabilecek seviyede güvenlidir ve daha önce de söylediğimiz gibi saç ekimi işlemini sıfır ağrılı denecek seviyeye getirmektedir. Fakat yine de sedasyon istemeyen hastalarımız için sedasyonsuz saç ekimi uygulamamız da devam etmektedir. Bu noktada tercih tamamen sizindir.

Safir FUE ile ve Metal Slit ile Yapılan FUE Karşılaştırması

Mikro kanalların açılmasına ilişkin Safir FUE ve Klasik FUE arasındaki fark

Çok değerli bir maden olan gerçek safirden üretilen uçlar ile gerçekleştirilen FUE, saç ekiminin kanal açma aşamasında metal slit yerine özel safir uç kullanılmasını ifade etmektedir. Safir uçla yapılan FUE bir teknik değil, FUE yönteminde uygulanan bir inovasyondur. Saç köklerinin ekileceği bölgede daha da küçük mikro kanallar açarak, minimal düzeyde kabuklanma oluşumu ve iyileşme sürecini hızlandırmak için tasarlanmıştır.

Safir uç ile yapılan FUE’de (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) saç kökleri, lokal anestezi altında mikro motor aracılığıyla, çapları 0,6 – 0,7 – 0,8 mm arasında değişen mikro-uçlar kullanılarak kökler halinde tek tek donör bölgeden alınır. Toplanan saçlar FUE yönteminde açılacak kanallara ekilmelidir. Bu kanallar saçın görünümünü önemli derecede etkileyen açı, yön ve sıklık konularını doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple kanalların açılması bir operasyonun başarısındaki en önemli aşamadır. Mikro kanallar artık en iyi şekilde bu özel safir uçların yardımıyla açılabilmektedir. Saç kökleri bu kanallara ekilir. 1,0 -1,3 – 1,5 mm arasında, keskin, pürüzsüz ve dayanıklı safir uçlar ile açılan küçük kanalların saç kökü boyutunda olması, açılan kanal sayısının artmasinı sağlamaktadir.

Bazı saç ekim merkezleri ön saç çizgisine ekim yaptırmaya gelen hastalarına, cm² de 65-70 kök ekebileceklerini ve böylece daha doğal bir görünüm elde edebileceklerini iddia etmektedir. Bu kadar sık saç ekime uygun kanal açmak gerek safir uçla yapılan FUE’de gerekse, metal slit tekniği uygulayarak mümkün değildir. Sebebi ise saçlara verilmesi gereken doğal açı ve yöndür. Bahsi geçen santimetre kare alanda 65-70 greft ekilmeye çalışıldığında bu saçları doğal açı ve yön ile ekmeleri imkansızlaşacaktır. Doğal saç açısı 40-45 derecedir. Böyle bir ekimde yoğunluk sağlanması pahasına saçların çok dik açılarla ekilerek halk arasında çim adam diye tabir edilen sonuçlara neden olabilirler.

Safir Uç ile Yapılan FUE Saç Ekiminin Metal Slite Göre Avantajları:

  • Anti-bakteriyel özelliklere sahip pürüzsüz yüzeyi, sertlik, keskinlik ve dayanıklılık gibi fiziksel nitelikleri nedeniyle kanal açma işlemi esnasında safir uç kullanıldığında çok daha az vibrasyon olacaktır. tutulması sağlanır. Böylece hem travmanın hem de doku hasarı riskinin en düşük düzeyde olması sağlanır
  • Safir uç ile yapılan FUE ile metal slit yöntemine göre daha sık ekim yapılabilir ve bu da daha ileri evrelerde saç dökülmesi olan hastalara uygulanmasını olanaklı kılar.
  • Greftlerin daha sık ekilmesine yardımcı olarak saç yoğunluğu ile birlikte daha doğal bir görünüm elde edilmesine olanak sağlar.
  • Metal slite göre, daha az deri altı sıvı enjekte ederek kanal açımı yapma olanağı sunar. Uygulamadan sonra görülen ödem düzeyi de daha düşük olacağından hastalar için operasyon sonrası her anlamda daha konforlu olur. 
  • Ekim için açılan kanalların küçük olmasından dolayı operasyon sonrası doku iyileşmesi metal slite göre daha hızlıdır ve en önemlisi, deri üzerinde pürüzsüz bir birleşme olur.
  • Saç kökleri kendi boyutlarındaki kanalların içine en doğal açıyla ekildiğinden, köklerin yerinden çıkması ve açı ayarlarının değişmesi ihtimali yoktur.
Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak için Ön görüşmelerimiz ücretsizdir.

SAFİR FUE TEKNİK

Uygulanacak sedasyon ile saç ekimi öncesi lokal anestezi işlemlerini dahi artık hiç hissetmeyeceksiniz.

Read more

HASTANEDE PLASTİK CERRAH KONTROLÜNDE

Tüm operasyonlarımız plastik cerrah kontrolünde, Covid 19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilmektedir.

Read more

Ruhsatlı Saç Ekim Merkezi

Ruhsatlı Saç Ekim Merkezi’nde Dünya Standartları Üzerinde Hizmet Sunmaktayız.

read more

5 Yıldızlı Konaklama

Dünya’nın en iyi otellerinde , uygun fiyat ve özel transfer hizmetleri ile konaklama imkanı sunmaktayız.

DETAYLAR