Lorem Ipsum Nedir?
Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500’lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960’larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

Neden Kullanırız?
Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli ‘buraya metin gelecek, buraya metin gelecek’ yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır. Şu anda birçok masaüstü yayıncılık paketi ve web sayfa düzenleyicisi, varsayılan mıgır metinler olarak Lorem Ipsum kullanmaktadır. Ayrıca arama motorlarında ‘lorem ipsum’ anahtar sözcükleri ile arama yapıldığında henüz tasarım aşamasında olan çok sayıda site listelenir. Yıllar içinde, bazen kazara, bazen bilinçli olarak (örneğin mizah katılarak), çeşitli sürümleri geliştirilmiştir.

Saç ekimi alanında, her geçen gün hastaların bu operasyonu daha konforlu bir şekilde yaptırabilmesi için gelişmeler yaşanmaktadır. Soft FUE saç ekimi 2019 yılı itibariyle ilk defa tarafımızdan duyurulan bir yöntemdir. Soft FUE yöntemi, en dar anlamıyla saç ekimi işleminin sedasyon etkisi altında yapılmasını ifade etmektedir.

Sedasyon uygulamasını detaylandırmadan önce saç ekimi operasyonunun temel aşamalarını açıklayalım.

Saç Ekimi Aşamaları

Saç ekimi temelde 4 aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar;

1. Saç Ekimine Hazırlık

Hazırlık aşaması aslında saçların toplanacağı-ekileceği alanın dezenfekte edilmesini ve daha önemlisi olan anestezi uygulamasının yapılmasını ifade etmektedir.
Her ne kadar saç ekimi işleminin öncesindeki bir işlem olsa da aslında bir anlamda operasyonun da konforunu belirleyen aşama bu anestezinin uygulanma aşaması olmaktadır. Bu noktada anestezinin nasıl uygulandı konusu Soft FUE’nin farkını da ortaya koymaktadır.

2. Saç Köklerinin Toplanması

Saç ekiminde anestezi işleminden sonra yapılacak olan işlem mikro motor adı verilen düşük devir ile dönen silindirik iğnelerle saç köklerinin deriden ayrıştırılmasıdır. Bu aşamada saç ekiminin başarısına etki edecek unsur saç köklerinin toplanmasında izlenecek yoldur. Yani saç ekimi sonrası doğallığı belirleyecek nokta toplanan saç köklerinin anlaşılmamasıdır. Bunun için ense bölgesinden homojen bir dağılımla saç kökleri toplanmalıdır.

3. Kanal Açılması

Kanal açma işlemi doğal bir saç görünümü için en önemli aşamadır. Doğallığı, ekilecek saçların sıklığının yanında, kanalların doğru açı ve yön ile açılmasıdır.

Açı ile ifade edilen, saçın deriye olan dikey açısıdır ve bu da yaklaşık 40-45 derecedir.

Yön ifadesi ile anlatılmak istenen ise saçların doğuştan gelen doğal (taranma) yönüdür. Bu iki noktaya uyarak açılan kanallar, ekim sonrasında en doğal sonuçları ortaya koyacaktır.

4. Saç Köklerinin Ekilmesi

Saç kökleri açılan kanallara yerleştirilerek saç ekimi işlemi sonlandırılır. Bu aşamada saç köklerine mümkün olduğu kadar az temasta bulunarak dokusunun zarar görmesi önlenmelidir.
Buradan da göreceğiniz üzere saç ekiminin başlangıcı anestezi işlemi ile olur. Bu sebeple aslında operasyonun başlangıcındaki sedasyon uygulaması operasyon süreci boyunca konforunuzu etkileyen öncelikli faktördür.

Saç Ekiminde Anestezi

Anestezi saç ekimi sürecinde en çok ağrı hissedilen aşamadır. Anestezi uygulaması günümüzde iki genel yol ile yapılmaktadır.

1. İğne ile yapılan anestezi

Bu yöntemde saç ekimi operasyonu yaptıracak kişiye ilk anestezi uygulaması iğne ile verilmektedir. Bu iğneler her ne kadar çok ince uçlara sahip olsa da bir acı hissi oluşturmaktadır. Ayrıca, bu anestezi kafa derisine yapıldığından hissedilme oranı biraz daha fazladır. Günümüzde en çok uygulanan anestezi şekli maliyeti düşük olduğundan bu yöntemdir.

2. Basınç ile yapılan anestezi

İğneli anestezi uygulamasındaki ağrıyı azaltmak için geliştirilen ve basınçla anestezik maddeyi deriye enjekte edebilen bir cihaz ile bu işlem yapılır. Bu cihaz deriye dokundurulup, içindeki yüksek basınç ile daha akışkan bir anestezik maddeyi deri yüzeyine bırakır. Sonrasında iğne ile anestezi uygulanır. Temelde bu ilk uygulanan anestezik etken madde deriye homojen dağılmaz ve derine nüfuz edemez. Bu sebeple takip eden süreçte yapılacak iğneli anestezi uygulamasında daha az da olsa acı hissi kalabilir.

Tam bu noktada sedasyon uygulaması, basınçlı iğnesiz anestezi uygulamasının bir adım önüne geçmektedir.

Sedasyon Uygulaması

Sedasyon aslında bebek yaşta çocuklarda bile uygulanan, tıbbın anestezi alanındaki en gelişmiş ve önemli kolaylıklarından biridir. Sedasyon uygulaması, analjezik etken maddenin kişinin fiziksel kondisyonuna göre uygun dozda vücuda verilmesidir. Bu uygulamada kişinin bilinci açıktır fakat hisleri azalmıştır. Böylece iğne veya diğer tıbbi müdahalelerde acı hissi hissedilmez.

Sedasyon uygulamasında bir anestezi uzman doktorunun bulunması önemli bir noktadır. Çünkü sedasyonun hangi dozda uygulanacağı doktor tarafından, kişinin fiziksel aktivite ve acı eşiğine göre dikkatlice belirlenir.

Soft Sedasyonun Özellikleri

Soft FUE hastalara ve ekibe üst düzeyde konfor sağlar.

Saç ekimi için  uygulanan sedasyon uygulamasının önemli özellikleri şunlardır:

  • Sedasyon uygulaması yapılan hasta lokal anestezi esnasında hiç bir ağrı duymaz.
  • Hasta hiç bir şekilde bilincini kaybetmez.
  • Operasyon öncesinde rahatlıkla yemeğini yiyebilir. Bu durum sedasyon yapılmasına engel olmaz.
  • Operasyon sürecinde tüm ihtiyaçlarını (tuvalete gitme, yeme – içme gibi) karşılayabilir.
  • Hasta operasyon biter bitmez zorlanmadan evine veya oteline dönebilir.

Soft Sedasyon, klasik sedasyon uygulamasina karşı üstünlükleri şunlardır:

  • Soft sedasyon altındaki hasta ile ekip arasında kooperasyon kurmada hiç bir aksama olmaz.
  • Hastanın operasyonun tüm aşamalarında sağlıklı ve zamanında bilgilendirilmesi sağlanabilir.

Böylece hastada operasyonun bitiminde daha fazla memnuniyet ve tatmin gözlenir.

Doktor Kontrolü Olmadan Sedasyon Yapılamaz

Klinik’te uygulanan sedasyon, anestezi doktoru gözetiminde ve kişiye özel analiz sonucuna göre yapılmaktadır. Yani sedasyon uygulanacak kişi, saç ekimi doktorunun dışında bir doktor ile ayrı bir aşama olarak bu işleme alınır. İşlem öncesinde Anestezi doktoru kişinin boy kilo ve vücut aktivite durumuna göre özel ölçüde sedasyon uygulaması yapar. Bu uygulama damar yolu açılarak genelde koldan yapılan bir uygulamadır. Uygulama esnasında kalp ritmi ve diğer yaşamsal göstergeler de sürekli izlenmektedir. Bu sebeple anestezi doktorunun sahada olması çok önemli bir faktördür.

Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak için Ön görüşmelerimiz ücretsizdir.

SAFİR FUE TEKNİK

Uygulanacak sedasyon ile saç ekimi öncesi lokal anestezi işlemlerini dahi artık hiç hissetmeyeceksiniz.

Read more

HASTANEDE PLASTİK CERRAH KONTROLÜNDE

Tüm operasyonlarımız plastik cerrah kontrolünde, Covid 19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilmektedir.

Read more

Ruhsatlı Saç Ekim Merkezi

Ruhsatlı Saç Ekim Merkezi’nde Dünya Standartları Üzerinde Hizmet Sunmaktayız.

read more

5 Yıldızlı Konaklama

Dünya’nın en iyi otellerinde , uygun fiyat ve özel transfer hizmetleri ile konaklama imkanı sunmaktayız.

DETAYLAR