Günümüzde, uygun fiyatları, kolay temizlenme özellikleri, modern tasarımları ile makine halısı kullanımı oldukça yaygındır. Anlık olarak oluşan lekelerin kolayca çıkartılması mümkün olmakla birlikte, evlerde makine halısı yıkama yapılması ve istenen hijyenin sağlanması mümkün değildir.

Halıların periyodik aralıklarla profesyonel yıkama makineleri ile yıkanması, temizlenmesi ve kurutulması gerekmektedir. halılar, evlerimizde her an temas halinde olduğumuz eşyalar arasında yer almakta olup, halılarda hijyen koşullarının en üst seviyede sağlanması gerekmektedir.

Toz, kir, leke, mayt gibi zararlıların halılardan arındırılması ile evde sizin ve sevdiklerinizin sağlıklı bir ortamda yaşaması kolaylıkla sağlanabilir. Bu işlemler alanında uzman, profesyonel, eğitimli ve deneyimli personellerimiz tarafından son teknoloji ürünü makinelerle yapılmaktadır.

Makine Halıları Fabrikamızda Nasıl Yıkanır?

Halı yıkama fabrikamızda yer alan tam otomatik halı yıkama makineleri makine halısı yıkama işlemi için uygundur. Halının her tarafının aynı anda ve eşit oranda temizlenmesini sağlayan otomatik yıkama makinelerimizde, halı boyutuna göre ayarlanabilen fırçalar bulunmaktadır.

Makine halılarının taban kısımları el dokuması halılara göre daha kalın olduğundan, makine halıları otomatik makinelerde yıkanmaya uygundur. Makine halılarında kullanılan iplikler sıcaklığa daha dayanıklıdır. Bu nedenle sıcaklıkla desteklenen kurutma aşaması daha kısa sürmektedir.

Yıkama aşamasında kullanmış olduğumuz halı yıkama şampuanları, ağartıcı ve kimyasal içermeyen doğal içerikli ürünlerdir. Cilde zarar vermeyen özellikteki bu şampuanlar halınızın renk ve desen bütünlüğünü de korumaktadır.

Makine Halısının Kurutulması ve Size Teslim Edilmesi

Firmamız ile bağlantıya geçtiğinizde evinizden halılarınız tarafımızca alınmakta, işlemler tamamlandıktan sonra halılarınız kapınıza teslim edilmektedir. Halı yıkama aşamaları itina ile uygulandıktan sonraki en önemli işlem halının kurutulmasıdır.

Makine halısı yıkama için özel olarak üretilmiş olan son teknolojiyle donanımlı otomatik halı yıkama makinelerinden alınan halılarınızın tam kurutması yapıldıktan sonra size teslimi sağlanmaktadır. Kurutma yapılmayan halılarda hijyenin sağlanması mümkün değildir.

Yıkama sonrasında halının üst yüzeyindeki iplik tüyleri, tarama işlemi temizlenmekte olup, bu sayede halının üst iplik dokumasının düzgün olması, kullanımda yıpranmaması sağlanmaktadır. Makine halıları sıcaklıkla kurutmaya uygun halılar olup, kurutma işleminden sonra halıların havalandırılması yapıldıktan sonra halılarınız size teslim edilmektedir.